سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاربرد شیشه های رنگی در معماری سنتی

شیشه رنگی می‌تواند به قطعه‌های شیشه? رنگین یا به هنر و صنعت استفاده از این قطعه‌های زیبا اشاره نماید. قدمت این هنر و استفاده از شیشه های رنگی در معماری ایرانی به هزار سال می‌رسد. تابش نور خورشید به این شیشه‌ها سبب می‌شود که فضای داخلی تحت تاثیر رنگ شیشه‌ها و بازی نور و رنگ، در هر ساعت از روز تغییر کند و فضا را از یکنواختی خارج نماید. به عبارتی سبب ایجاد تنوع در محیط داخلی خانه می‌گردد. شیشه‌های رنگی در معماری ایران جایگاهی ویژه دارند و برای ما یادآور دوره‌ای خاص در معماری ایران هستند. استفاده از شیشه‌های رنگی بیشتر در مناطق کویری ایران دیده می‌شود. مناطقی که شدت نور در آنجا، زیاد و به دلایل اقلیمی، تنوع رنگی در طبیعت بسیار کم است. به‌علاوه یکی از اهداف معمار هنگام به کارگیری شیشه رنگی در مناطق کویری، دور کردن خزندگان از حریم امن زندگی است. کویرنشینان معتقدند که شیشه‌های رنگی خزندگان را فراری می‌دهند.
تابش نور خورشید به این شیشه‌ها سبب می‌شود که فضای داخلی تحت تاثیر رنگ شیشه‌ها و بازی نور و رنگ، در هر ساعت از روز تغییر کند و فضا را از یکنواختی خارج کند. به عبارتی سبب ایجاد تنوع در محیط می‌شود.

کاربرد شیشه های رنگی

کاربرد شیشه رنگی می‌تواند به قطعه‌های شیشه? رنگین یا به هنر و صنعت استفاده از این قطعه‌ها اشاره کند. قدمت این هنر به هزار سال می‌رسد. نحوه ساخت شیشه رنگی شامل طراحی اولیه روی کاغذ، سپس تعیین رنگ هر قسمت طرح و شماره گذاری وتعیین جهت آن، متناسب با بافت شیشه خام میباشد. در مرحله بعد با رعایت فاصله بین شیشه ها، که لحیم قلعی آنرا پر میکند، طرح راروی ورق شیشه رنگی چسبانده و با قلم الماسه آنرا میبرند. سپس با طرح اولیه که الگوی ساخت طرح است مطابقت داده شده و با چرخ سنباده لبه های تکه شیشه بریده شده را صاف و اندازه میکنند.در مرحله بعد دوره یا لبه های هر تکه را با نوار مسی چسبدار قابگیری میکنند.هدف از این کار آماده کردن آنها برای چسباندن با لحیم قلع و سرب است.در این مرحله تکه های شیشه قابگیری شده را روی الگوی اولیه کنار هم مچینند و کنترل نهایی میکنند. سپس با قلمو مایع تنکار را روی لبه های مس پوش شیشه ها زده و با نوار لحیم و هویه داغ شیشه ها را به هم متصل میکنند. محصول نهایی در قاب یا پنجره قرارگرفته و در مقابل نور طرح زیبای خود را نشان میدهد . کاربرد شیشه های رنگی

کاربرد شیشه های رنگی<\/h2>

استفاده از شیشه های رنگی در طراحی این اجازه را می دهند که با استفاده از نورهای طبیعی و مصنوعی، بتوانیم در بازه های مختلف زمانی رنگ های متفاوتی در محیط داشته باشیم. شیشه های رنگی در معماری ایرانی جایگاه قابل ملاحظه ای داشته اند و علاوه در بناهای مشهور در سایر ساختمانها نیز استفاده می شده اند. اما متاسفانه در معماری امروزی، شیشه های رنگی تقریبا بدون استفاده مانده اند و در کمتر پروژه ای از آنها استفاده می شود. این در حالی ست که استفاده از شیشه های رنگی علاوه بر زیبایی، اثرات روانشناختی قابل ملاحظه ای هم دارند. از دیگر نتایج مثبت شیشه های رنگی می توان به ایجاد احساس آرامش و رفع تنش های محیطی اشاره کرد.امروزه با پیشرفت تکنولوژی علاوه بر طرح های سنتی، می توان به شکلهای دیگری نیز از شیشه های رنگی استفاده کرد.

شیشه‌ رنگی و بازتاب‌ زیبای آن در دنیای مدرن

شیشه‌ های رنگی که زمانی در معماری ملل مختلف از جمله ایران نماد سبک و زندگی در دوره‌ای خاص بود، امروزه به نوع دیگری خود را در زندگی مدرن وارد کرده است.

در قرن نوزدهم میلادی، شیشه رنگی در بناهای معماری برخی از کشورهای اروپا، آفریقا و آسیا استفاده می‌شد و امروزه با بهره‌گیری از تکنولوژی، پدیده‌ای قابل تامل در تبلیغات فروشگاه‌ها و عرضه محصولات صنعتی ارائه می‌شود.

برای دست یافتن به جلوه‌های بصری زیبا، با استفاده از لامپ‌های LED در شیشه‌های دوجداره، بازتاب‌های زیبایی از رنگ‌های بیشماری را در معرض دید بینندگان قرار می‌دهند.

برای دست یافتن به فضایی متنوع در اماکنی نظیر مترو، فرودگاه و اماکن عمومی دیگر، با استفاده از شیشه‌ های رنگی جلوه‌های بصری زیبایی خلق می‌شود.

از شیشه های رنگی در طراحی داخلی بناها نیز استفاده می شود و طراح با استفاده از شیشه‌ رنگی جهت جدا کردن دو فضا (پارتیشن) از جنبه‌ی کاربردی و زیبایی این شیشه‌ها بهره گرفته است و محیطی مفرح ایجاد می‌کند.

نحوه تست کیفیت شیشه های رنگی

برای تست کیفیت کوتینگ شیشه های رنگی توسط مشتری یکی از تست های مهم تست اب جوش میباشد که در این روش تایل نمونه شیشه رنگی را به مدت 30 تا45دقیقه داخل اب جوش گذاشته بعد از مدت تایین شده تایل ها را از اب جوش خارج نمایید و بعد از خنک شدن انها اگر رنگ شیشه ها در این مدت اسیب ببیند یا دچار ورقه شدن یا تغییر رنگ و بور شدن گردد شیشه ها به هیج وجه نمیتوان در محیط های مرطوب مورد استفاده قرار گیرد
تست دوم تست مقاومت در مقابل مواد شیمیایی یا خورنده وحلال های تینری میباشد که در این روش شما میتوانید با اغشته کردن یک پنبه به تینر فوری 10000 وکشیدن ان روی رنگ شیشه ها ان را امتحان نمایید که در این ازمایش در صورت نرم شدن رنگ یا رنگی شدن پنبه توسط تینر شیشه مورد ازمایش فاقد شرایط مقاومتی لازم در مقابل مواد شیمیایی میباشد